21 Ağustos 2012 Salı

BenQ LM100 Su Geçirmez Fotoğraf Makinesi (İnceleme)

Merhaba, Sevgili Okurlar,


   Bugün size incelediğimiz bir fotoğraf makinesinden bahsedeceğiz. Bu fotoğraf makinesinin diğerlerinden ayıran bir özellik var. Oldukça iddialı gözüken modeli denemeden yorum yapmamız sağlıklı olmaz diyerek Assos ve Behramkale'ye gittik.


Su altı çekimler yaptık. Bakalım ne kadar başarılı. Bu ürünün yanında BenQ GH700 Fotoğraf makinesi  de inceleme fırsatı bulduk. Bakalım test sonuçları ve fotoğraf görüntüleri nasıl ?

Diğer BenQ GH700, GH600 ve GH200 Modelleri de Rusya ve Gürcistan' da çekim yapan arkadaşlara verdik.

Diğer cihazların test incelemelerini  bir sonraki blog yazısında paylaşacağım.

Amacımız  ürünlerini inceleyerek tüketicilere ek bir bilgi kaynağı sağlamaktır.




   Bilindiği gibi darbelere dayanıklı su geçirmez fotoğraf makineleri, diğer makinelere istinaden biraz daha pahalı. BenQ LM100 fiyat konusunda da başarılıyım diyor. Bu minik dev (bu ismi ben verdim) gerçekten bu kadar övgüyü hak edecek mi ? Bizim yorumumuz yanında sizde www.facebook.com/benqfotograf sayfasına fotoğraf ekleyebilir yorumlarınızı yazabilirsiniz.


   Zor şartlarda aldığınız standart makineleri kullanırken özen gerektirir. Su ve tozda hassas lensleri zarar görebilir.Bu yüzden kullanıcılar fotoğraflarını dikkatli çekmek zorundadır. Özellikle doğa gezilerinde kendileri gibi makinelerini de korumak isterler. 

  İncelememiz performans, su altı çekim, video, hız ve fiyat konusunda olacak.

2.7'' lik ekran boyutu gayet yeterli. Ses kayıt özelliği olan bu cihaz video seyrederken hoşunuza giden bir görüntüyü fotoğraf olarak kaydedebiliyor. Ayrıca 1,5 mt yükseklikten düşerse cihaz zarar görmüyor.

Bu minik dev doğa sporları ile uğraşanlar için hayli sevilecek gibi gözüküyor. -10 derece ye kadar çekim sağlaması sadece su altı çekimi değil, kayak, off-road gibi spor dallarında da rahatlıkla kullanılabilir. Spor modu ile hareketli görüntülü kaçırmadan çekebilirsiniz.

Pil ömrü bize çok yeterli geldi. Akşama kadar kullandığımız makineyi gece de çektiklerimizi seyretmek için kullandık.Ertesi gün denizde başka bir çekim yapacakken pili bitti. Yaklaşık 40 dakikalık araç şarjı ile şarj ettiğimiz fotoğraf makinesi gece yarısına kadar kullandık. Pilin uzun ömürlü olması için orjinal şarz aletini kullanmanızı tavsiye ederiz.

14 MP'lik Panasonic CCD sensöre sahip cihaz. 1280x720p video kaydı, 4320x3240 lık fotoğraf görüntüsü elde edebiliyorsunuz.
İsterseniz LM100 ile fotoğrafları USB kablo sayesinde yazıcıdan fotoğraflarınızı anında yazdırabilirsiniz.

Super makro sayesinde 1 cm mesafeden çok küçük objeleri çekmenizi sağlıyor. Taktığımız 8GB HC SD Card ile 2000 nin üzerinde fotoğraf çekebilirsiniz. Minik dev 64 GB' a kadar destekliyor. Size uygun kartı kendiniz almanız gerekiyor.


4x Optik zoom, 5x Digital zoom ve 12x playback zoom ile uzağı yakın ediyor.
Cihazla birlikte gelen ArcSoft Connect programı ile videolarını kesebilir, fotoğraflarınızı düzenleyebilirsiniz.
Kutu içerisinde USB kablo, şarz aleti ve her ne kadar minik dev darbeler için yapılmış olsa da, darbelere karşı dayanıklı  şık bir kılıfla birlikte geliyor.

1- Performans : İşlemci hızı kompak bir makineye göre bize yeterli geldi. Çekimlerde tam 37 farklı uygulama olduğunu gördük. Bizim merak ettiğimiz HD video kaydı ve su altı çekimleri oldu. Cihazda diğer dikkat çeken  modlar göz kırpma, ekran görüntüsü yakalama, balık gözü, metin fotoğraf çekme, gülümseme yakalama, panorama, lomo, aşk portresi ve web sitesi açık arttırma fotoğrafı çekme  modu oldu.

Web Ürün Satış Modu


2- Su altı çekim : Su altı çekimlerimizi Assos kadırga koyu ve Babakale' de yaptık. 
Burayı seçmemizin sebebi suyun berrak olması ve  inemediğimiz derinliklerde görüntü alabilecekmiyiz soruları oldu. Su altı çekimi 5mt ye kadar izin veriyor. Bizde 4-5 mt inerek çekimlerimizi yaptık. Yaklaşık 20 mt olan derinlikte deniz yüzeyinden fotoğraflar çektik. Açıkcası bu minik dev beni tatmin etti. Su dalışlarında eğlenceli bir arkadaşınız olabilir. Suyun altında gördüğünüz canlıları artık arkadaşlarınıza gösterebilirsiniz.

3- Video : 1280x720p çekim yaptığından bahsettik. Peki bu minik dev (bu ismi ben verdim) suyun altında bunu becerebilecek mi ? Çekimlerimiz sırasında standart video çekebilirdik fakat bunun incelememize pek artısı olduğunu düşünmüyorum. Önemli olan zor şartlardaki çekim gücü. Cihazımızın çok güzel bir özeliğini daha fark ettik çektiğimiz görüntülere derinlik katarak nesneleri daha canlı renklendiriyor. 

4- Fiyat : Kendisi gibi cihazın fiyatı da minik. Benq fotoğraf makinesine 379.00 TL gibi bir fiyata projeksiyonmarketim.com' dan satın alabilirsiniz. Bu fiyat inceleme için özel sunulmuş fiyattır.

Ayrıntılar : http://www.benq.com.tr/product/dsc/lm100 de


BenQ LM100 Fotoğraf  Makinesi Testimiz.
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder